Večer sjećanja na Vladu Gotovca „VLADO I MATICA HRVATSKA“

06.12.2018. 14:41

U petak, 07.prosinca u Gradskoj knjižnici "don Mihovil Pavlinović" Imotskom obilježit će se 18.-a godišnjica smrti pjesnika, filozofa i političara Vlade Gotovca. Obilježavanje godišnjice smrti kroz večeri sjećanja na Vladu Gotovca organiziraju Udruga „Vlado Gotovac“, HSLS i Gradska knjižnica „don Mihovil Pavlinović“ iz Imotskog.

Bista Vlade Gotovca, rad akademskog kipara Ivana Kujundžića, ispred Osnovne škole Josip Vergilije Perić. Jedinstveni rad u Republici Hrvatskoj s rebusom Gotovčeva imena u pozadini.

Večer sjećanja na Vladu Gotovca „VLADO I MATICA HRVATSKA“

Tribina pod nazivom „Vlado Gotovac i Matica hrvatska“ aktualizirat će rad Matice pod vodstvom Gotovca osobito u vrijeme Hrvatskog proljeća kada su mnogi iz Matice na čelu s Gotovcem prodrmali ondašnje političke strukture te na koncu zbog toga završili u zatvoru kako politički zatvorenici.

Na tribini “Vlado Gotovac i Matica hrvatska“ koja će se održati u petak, 07.prosinca u Gradskoj knjižnici u Imotskom s početkom u 19 sati, sudjelovat će prof. Ivana Petričević, prof. Dragutin Koštro, Marijan Grbavac i Ante Šućur, a moderatorica je prof. Mara Pezo.

Arhiva vijesti