Posjet učenika

14.11.2018. 14:48

U sklopu obilježavanja nacionalne kulturne manifestacije „Mjesec hrvatske knjige“ učenici petih razreda Osnovne škole Josip Vergilij Perić došli su u posjet Gradskoj knjižnici „Don Mihovil Pavlinović“.

Također i mali knjižničari iz O.Š. Stjepan Radić i O.Š. Proložac.

 
 

Posjet Gradskoj knjižnici (13. 11. 2018.)

U sklopu obilježavanja nacionalne kulturne manifestacije „Mjesec hrvatske knjige“ učenici petih razreda Osnovne škole Josip Vergilij Perić došli su u posjet Gradskoj knjižnici „Don Mihovil Pavlinović“.

U pratnji učenika išle su profesorice hrvatskoga jezika, Eleonora Jonjić-Olujić i Antonela Galić.

Za mnoge naše učenike ovo je bio prvi susret s Gradskom knjižnicom pa oduševljenje nije izostalo.

Učenike je u knjižnici srdačno dočekala ravnateljica Gradske knjižnice dr. sc. Marija Jović te im ovom prigodom ispričala dio bogate povijesti same zgrade knjižnice.

Učenici su razgledali predškolski odjel, odjel školske literature te ostale odjele knjižnice u čijim se prostorima nalazi više od 18 000 knjiga.

Posebno zanimljivo bilo je kada je knjižničarka rekla da će im pokazati jednu od najskupljih knjiga u Hrvatskoj. Radi se o Bibliji čija je cijena 20 000kn. Ovaj primjerak Biblije čuva se u posebnom kovčežiću s podstavom od baršuna i zlatnim ornamentima, a može se listati samo u posebnim rukavicama.

Nakon razgledavanja, naši učenici krasnoslovili su pjesmu „Jesen“ (Ante Šimunović i Matea Jović, 5.c) i pjesmu „Himnos“ (Katarina Boban, 5.b).

Na rastanku knjižničarka nam je darovala razne promotivne materijale i straničnike koji će našim pametnim glavicama pomoći u čitanju knjiga.

Antonela Galić, prof. 

izvor:

http://www.os-jvperic.skole.hr/?news_hk=1&news_id=96&mshow=290#mod_news

 

 
(14. 11. 2018.)  U Mjesecu hrvatske knjige naši nastavnici, odgajatelji i školski knjižničari pohvalno su to aktivniji. Svakodnevno imamo grupe djece u posjetu Gradskoj knjižnici "Don Mihovil Pavlinović", gdje ih "gradske knjižničarke" :) informiraju o svim važnim događanjima i aktivnostima u Ustanovi.

Danas u posjetu imali smo ni manje ni više nego, kolege, sekciju malih knjižničara iz O. Š. Stjepan Radić Imotski te osnovne škole Proložac s knjižničarkama Marijanom Jelinić Pezo i Anelom Crnogorac. Marija Šućur dipl. bibl. pri tom ih je ugostila i održala prigodno predavanje.

 
Fotografija Gradska knjižnica "Don Mihovil Pavlinović".
 
 

Arhiva vijesti