Izvješće o radu kulturnih zbivanja

14.09.2018. 11:56

Deset mjeseci

   

Izvješće o radu 

Siječanj 23, 2018.

- Sudjelovanje ne Trećem međunarodnom znanstvenom skupu „Knjiga i društvo: socijalna, filološka i intelektualna povijest i sadašnjost knjige“ pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Skup je pridonio to većoj valorizaciji struke i Ustanove

Veljača 14, 2018.

- Međunarodni dan darivanja knjiga, na kojem se djecu i odrasle darivalo knjigma, a sve s ciljem poticanja ljubavi prema čitanju te to više približavanju djece pisanoj riječi.

Ožujak 12, 2018.

- In memoriam Jure Ujević Krivodol, 10. rujna 1942, - Imotski, 12. ožujka, 2004. Književno poetska večer u sjećanje na dugogodišnjeg knjižničara i književnika.

Ožujak 27, 2018.

 Edukativne radionice micro:bitovi- Masovno uvođenje računalstva u škole.Micro:bit je osmišljen kako bi se upotrebljavao u učionici od prvog dana. Nije pristupačan samo za programiranje, nego je i izvrsno sredstvo da se na zabavan način postignu praktični rezultati s motiviranim učenicima.

Ožujak 28, 2018.

Micro:bitovi spremni za posudbu

Travanj 11, 2018.

Promocija nova knjige za unaprjeđenje struke u cjelini, „Uloga ravnatelja u promicanju kvalitete knjižničnih usluga“ autorice Marije Jović

Travanj 23, 2018.

Noć knjige -  večer obogaćena nadahnutim predstavljanjem Imoćanki, koje su u organizaciji Gradske knjižnice „Don Mihovil Pavlinović“ i KU „Pismo moja“ predstavile tek jedan manji, ali itekako značajan dio onoga što su u projektu „Imoćanke čuvarice ognjišta i baštine“  predstavile u velikoj Bruxelles dvorani Europskog doma u Zagrebu.

Svibanj 10, 2018.

Mediteranski festival knjige gostovao u Imotskom u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem

Svibanj 30, 2018.

Prigodni program uz domjenak u povodu Dana Hrvatskoga sabora. Predsjednik prvog Hrvatskoga  sabora bio je dr. Žarko Domljan, koji se rodio u kući Domljan, u kojoj se danas nalazi Gradska knjižnica „Don Mihovil Pavlinović“.

Lipanj 06. 2018.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Gradskom knjižnicom „Don Mihovil Pavlinović“ i OŠ „Josip Vergilij Perić“ 06. lipnja organizirao je radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti.

Srpanj 17. 2018.

Gradska knjižnica "Don Mihovil Pavlinović" u suradnji s Kulturno umjetničkom udrugom "Ujević" organizirala je predstavljanje prilagođene slikovnice "Nevolje u Tinogradu i slikovnice "Tinići u gostima" proizišlih iz projekta Kulturno umjetničke udruge "Ujević" -  Djeca, riječ i slika.

Kolovoz 20. 2018.

STEM revolucija. Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM  u suradnji s Gradskom knjižnicom „Don Mihovil Pavlinović“ organizirao je radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Predavanje za širu javnost.

Rujan 02. 2018.

 Obilježeno 150 godina od osnivanja Narodne čitaonice i slavnoga govora don Mihovila Pavlinovića, čije ime danas nosi imotska Gradska knjižnica.

Listopad 12. 2018. 

Interaktivno predavanje "Logoped i knjižničar" u promicanju čitanja u suradnji s prof. logoped Ivanom Kujundžić, kojim smo se uključili u nacionalnu kampanju "I ja želim čitati" za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom.

Listopad 15. do Studeni 15. 2018. Mjesec hrvatske knjige

Svakodnevni organizirani posjeti djece iz osnovnih i područnih škola cijele Imotske krajine. Predavanja provode knjižničarke dr. sc. marija Jović i Marija Šućur dipl. bibl.

29. 10. Rano otkrivanje dijabetesa u djece i adolescenata, predavanje prof. dr. sc. Veselina Škrabića, dr. med.

Arhiva vijesti