Mjesec hrvatske knjige

26.10.2017. 12:24

U Mjesecu knjige...

 

 

Prema uobičajnoj praksi u Mjesecu hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici "Don Mihovil Pavlinović" osjeća se život i duh čitateljskog stvaralaštva. Uz mnoštvo kulturnih programa i radionica, ove godine zadovljni smo iznimnim posjetom osnovnoškolaca Knjižnici, sa svojim nastavnicama.

Bravo za imotske učiteljice i knjižničarke!!

 Plakat ovogodišnje manifestacije

 Vijesti iz arhive 2013. - 2016.

Mjesec hrvatske knjige

Knjižnica naše osnovne škole u suradnji s Gradskom knjižnicom Don Mihovila Pavlinovića u Imotskom poziva roditelje/skrbnike učenika prvih razreda osnovne škole da besplatno upišu svoju djecu u Gradsku knjižnicu tijekom Mjeseca hrvatske knjige (od 15. listopada do 15. studenoga). Učenici su obvezni na upis doći u pratnji roditelja/skrbnika.

Pano u predvorju škole

 

Manifestacija Mjesec hrvatske knjige 2013., kao svake godine, traje od 15. listopada do 15. studenoga. Ima za cilj promicanje hrvatske knjige i čitanja, a okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i brojne čitatelje. Mjesec hrvatske knjige odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. U raznovrsne programe uključene su narodne knjižnice širom Hrvatske te brojne druge institucije. Moto ovogodišnje manifestacije glasi Tko čita (ne) skita. Mjesec hrvatske knjige prigodno će se obilježiti u knjižnici naše škole kao i u prostorima Gradske knjižnice u Imotskom

Marijana Jelinić Pezo (14. 10. 2013)

 

 

   

Posjet Gradskoj knjižnici „Don Mihovil Pavlinović“ u Imotskom

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji se obilježava od 15.  listopada do 15. studenoga svake godine, učenici petih razreda  naše Škole sa svojim su profesoricama hrvatskog jezika (Sanja Bago, Branka Buljan, Eleonora Jonjić-Olujić, Ana Nenadić, Anđela Sočo) posjetili  Gradsku knjižnicu „Don Mihovil Pavlinović“ u Imotskom.

U petak, 11. 11. 2016. sa svojim profesoricama hrvatskog jezika Anom Nenadić i Anđelom Sočo posjetili smo Gradsku knjižnicu „Don Mihovil Pavlinović“ u Imotskom.

Ravnateljica Knjižnice dr. sc. Marija Pešut ljubazno nas je pozdravila na dolasku, a onda nam je svima podijelila straničnike te nas sve pozvala da postanemo članovi Gradske knjižnice. Korisnici Knjižnice mogu posuditi knjige kataloškim ili internetskim pretraživanjem. Pokazala nam je kako se knjige zadužuju i razdužuju, a nakon toga provela nas je kroz Knjižnicu i upoznala nas  s odjelima i sadržajima koje ona nudi. U Knjižnici postoji predškolski odjel, odjel školske literature, srednja škola, odjel za odrasle te arhiv knjiga. Knjižnična građa obuhvaća oko 18 000 knjiga gdje svatko može pronaći nešto za sebe, bilo da su to knjige za razbibrigu ili stručno štivo. Na dječjem odjelu Ravnateljica nas je naučila nešto više o Gutenbergu i njegovom tiskarskom stroju, o Gutenbergovoj Bibliji i prvoj hrvatskoj tiskanoj knjizi – Misal po zakonu rimskoga dvora, a učenici su postavljenjem pitanja pokazali svoje zanimanje za rečeno.

Svima je bilo jako zanimljivo, vratili smo se u Školu na nastavu s nadom da će biti još ovakvih sati.

LEA ĐUZEL 5. e