Udruga Glazbene niti ljubavi

02.10.2017. 10:23

Glazbene niti ljubavi

U goste Gradskoj knjižnici "Don Mihovil Pavlinović",  29. rujna stižu članovi udruge Glazbene niti ljubavi. Mali talentirani članovi Udruge koncert u imotskoj Gradskoj knjižnici održati će u 11 h.

KNJIGE I GITARE

Mala Škola gitare na bazi sluha bila je jedna od radionica koje smo organizirali na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice GKMM-a Split tijekom zimskih školskih praznika 2013. godine. Cilj te i njoj sličnih radionica je, u skladu s međunarodnim knjižičarskim smjernicama, zadovoljiti potrebe djece i mladih za informiranjem i obrazovanjem, kulturom i razonodom. Na takav način knjižnica kreativno osmišljava slobodno vrijeme svojih mladih korisnika. U knjižnici djeca uče, druže se i zabavljaju.

Zbog velikog broja zainteresiranih članova, djece i mladih, za besplatne, kratke i intenzivne tečajeve učenja gitare na bazi sluha, Mala škola ubrzo je narasla i postala Škola gitare na bazi sluha.

Kreator i voditeljovog programa je Damir Mimica. Njegova Škola temelji se na priručniku profesora gitare, braće Marka i Vicenca Jelčića iz Splita. Uz pomoć mlade mandolinistice Mirje Biočić i gitariste Duje Veže, kroz Školu je prošlo stotinjak djece u dobi od 8 do 16 godina.

Damir Mimica u početku je volonterski vodio tečajeve gitare. U međuvremenu je osnovao udrugu Glazbene niti ljubavi i u sklopu nje pokrenuo Školu gitare na bazi sluha. Tako je Udruga postala partner i suradnik Knjižnice u nekoliko projekata. Damir i dalje volonterski drži besplatne tečajeve za naše zainteresirane članove tijekom ljetnih školskih praznika. Svojom ustrajnošću, organiziranošću, predanošću i senzibilitetom u radu s djecom i mladima postigao je da Škola gitare na bazi sluha postane popularna i prepoznatljiva kako u Knjižnici, tako i šire u javnosti.

Polaznici Škole gitare na bazi sluha sudjelovali su na nekoliko koncerata u našoj Knjižnici, bilo samostalnih bilo u sklopu knjižmičnih programa. Osim toga, česti su gosti na humanitarnim akcijama i humanitarno djeluju u sklopu same Škole.

Novi zajednički projekt udruge Glazbene niti ljubavi i GKMM-a Split je Knjige i gitare. Polaznici Škole odlaze u posjet dječjim i glazbenim odjelima knjižnica po hrvatskim gradovima, predstavljaju se svojim vršnjacima i održavaju koncerte i recitale za njih. Do sada su bili u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku, u Gradskoj knjižnici Zadar, u Gradskoj knjižnici u Zagrebu i Nardnoj knjižnici Dubrovnik.

Cilj je dječjeg knjižničarstva poticati i podržavati ovakve akcije, koje su za dobrobit djece i mladih u njihovim lokalnim sredinama. Pokazalo se da djeca i mladi, kao i njihovi roditelji i drugi članovi obitelji, vole dolaziti u knjižnicu i koristiti njezine raznolike usluge. Gitara je tu ljubav dodatno učvrstila.

Autor, Damir Mimica

POSJET IMOTSKOM 29.09.2017.

Vrlo uspješan koncert održali su članovi Udruge Glazbene niti ljubavi, zajedno s njihovim voditeljem g. Damirom Mimicom, posjetivši Gradsku knjižnicu "Don Mihovil Pavlinović". Slike govore više od riječi. 

 

 

 

 

Fotografije

logo udrugeRavnateljica, Marija Jović (1)IMG_6102IMG_6107IMG_6115IMG_6116IMG_6128IMG_6130IMG_6131IMG_6133IMG_6096Imotski (1)ZagrebSplit

Arhiva vijesti